Restaurang ”NOM” i Västerås vill inte vara som alla andra

I december förra året öppnade nya restaurangen NOM i Andersson Companys fastighet Lovisa 3, Stora Gatan 42 i Västerås. Stockholmskillarna Julius Dahlberg och Alexander Ljungstedt ville ”inte vara som alla andra” och satte därför NOM, en restaurang inriktad på kött med två tillhörande barer, på Västeråskartan.

”Vi ville starta något vi kände saknades i stan, och det var just ett ställe med riktigt bra kött.” förklarar restaurangchefen Julius. NOM har även två cocktailbarer, där sortimentet likt i restaurangen varieras allt eftersom. Som de själva förklarar det på sin hemsida ”Vi tror att du precis som vi, vill se och prova nya smaker och kombinationer.”

Källarlokalen i Lovisa 3 är unik. I och med fastighetens kulturmärkning ser mycket än idag ut som på 1830-talet då fastigheten uppfördes som tobaksfabrik. De gamla källarvalven finns kvar vilket bidrar till den häftiga atmosfären i restaurangen. Det var dock inte helt enkelt att installera ett restaurangkök i en K-märkt fastighet med en tegelkällare med halvmåneformat tak tillsammans med alla gällande restriktioner. Men det färdiga resultatet blev minst sagt lyckat, mycket tack vare den gamla och rustika känslan som sitter i väggarna.

Tidigare har lokalen inrymt populära Café Brogården och Julius berättar att det fortfarande kommer in folk sugna på en kanelbulle. När det kommit till marknadsföring har NOM nämligen inte velat vara allt för högljudda. ”Vi strävar efter att alla ska bilda sig sin egen uppfattning om oss och sedan sprida ordet vidare” säger Julius och fortsätter ”Det handlar om att skapa ringar på vattnet.”

Läs hela artikeln om NOM här.
NOM:s hemsida hittar du här.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Vi ville starta något vi kände saknades i stan, och det var just ett ställe med riktigt bra kött.”