Daniel Nasteski nyanställd arbetsledare på Andersson Company

Daniel Nasteski är inte ny rollen som arbetsledare, men ganska ny i byggbranschen. Och han undrar varför han inte utbildade sig till byggproduktionsledare tidigare.
– Det är kul att vara med och skapa. Att förändra och få folk att trivas, säger han.

Efter att ha jobbat som arbetsledare på SJ och i restaurangbranschen blev han inspirerad av en kompis som pluggade byggproduktion, så han satte sig också i skolbänken. Han gjorde praktik på Andersson Company och fick sedan erbjudande om att stanna kvar.
– Jag valde Andersson Company för det var precis så här jag ville ha det. Det känns familjärt, man känner sig väldigt välkommen. Det är lätt att prata med alla, oavsett vilken roll de har.

Det första uppdraget som arbetsledare har varit i projektet Slottsvillorna alldeles intill Ulfsunda Slott i Bromma.
– Det har varit ett väldigt roligt projekt eftersom husens fasader är så unika, gammaldags men i modern form.

I rollen som arbetsledare är det hans uppgift att ha koll på arbetet på plats och se till att alla inblandade entreprenörer får rätt information och kan jobba smidigt, trots att många yrkesgrupper ofta är på plats samtidigt. Så kommunikation är en viktig del av jobbet.
– Det knepiga är när information inte kommer fram hela vägen. Det är nya utmaningar varje dag och även om det bara är fem dagar på en vecka, kan de dagarna vara jätteolika. Men jag är bra på att kommunicera med alla yrkesgrupper på rätt sätt utan att bli missförstådd.
Daniel Nasteski, arbetsledare Andersson Company