Andersson Company bygger 345 lägenheter i ”The Brick”

Andersson Company Byggnads AB har fått förtroendet att på uppdrag av ALM Equity och Björn Ulveus bolag Kopparnäset ansvara för ombyggnationen av Ericssons gamla huvudkontor vid Telefonplan. Uppdraget är det största hittills i Andersson Companys historia.

I två etapper byggs det befintliga klassiska tegelhuset vid E4:an om till 345 bostäder, med planerad inflyttning i december 2019 och november 2020.
– Vi är stolta och hedrade att få genomföra den totala ombyggnaden av detta landmärke till bostäder för yngre, och bidra till ett nytt landmärke, The Brick, som kommer leva kvar under lång tid framöver, säger Roger Andersson, vd på Andersson Company Byggnads AB.

Ombyggnationen är en del av en större satsning på hela området, kallat ”The Brick”, med totalt cirka 1 000 bostäder, butiker, restauranger och social service. Arkitekter är White Arkitekter & Megaron Arkitekter och arkitekturen har influerats av bland annat Berlin och New York och kommer ge ett tillskott till Telefonplan, kreativt centrum i Stockholm, där idag bland annat Konstfack och Hyper Island finns. Detaljplanen är framtagen i nära samarbete med Stockholm stad och området består av flera nya bostadskvarter och byggnader i varierande skala.
– Efter flera års arbete med detaljplanen får vi nu äntligen ägna oss åt den stimulerande uppgiften att ge den här anrika byggnaden och hela den södra delen av Telefonplan spännande, modernt och meningsfullt innehåll. Vi kallar området ”the Brick” och folk som bor där kommer aldrig att vilja åka därifrån, säger Björn Ulvaeus, ägare av Kopparnäset.

– Vi fortsätter vår expansion på Stockholmsmarknaden genom att byggstarta 345 av de 1 000 bostäder som planeras i The Brick-området. Bostäderna kommer sätta den nya delen av Telefonplan på kartan och verkligen understryka att Stockholm växer utanför tullarna och att detta är Stockholms nya creative district, säger Joakim Alm, VD ALM Equity AB.