Patrik Toresäter blir ny vd för Andersson Company Byggnads AB

Patrik Toresäter, med en lång karriär inom Skanska, blir ny vd för Andersson Company Byggnads AB.
Han blir det familjeägda bolagets första externa vd. Patrik Toresäter tillträder efter sommaren med ett tydligt uppdrag från ägarna:
– Att utveckla företaget och fortsätta expandera. Det är inte frågan om att förvalta utan om att fortsätta växa, säger styrelseordförande Roger Andersson.

Patrik Toresäter är civilingenjör utbildad på KTH och har en lång, gedigen karriär inom Skanska. Närmast kommer han från rollen som distriktschef i Uppsala, som han haft sedan 2012. Under mer än tio år dessförinnan hade han positionen som projektchef, med projektansvar både inom bostäder och kommersiella fastigheter.
– Jag har under en period lockats av att jobba i ett mindre bolag och komma ännu närmare byggverksamheten. De positiva samtal jag haft med styrelsen har varit avgörande för mitt beslut. Jag känner att vi tänker väldigt lika i viktiga frågor, om hur vi vill driva och utveckla företaget, säger Patrik Toresäter.

Nuvarande vd:n och huvudägaren Roger Andersson kommer framöver att fullt ut ta sig an rollen som styrelseordförande, med fokus på bland annat framtidsfrågor och tunga beställarkontakter.
– Patrik har erfarenheten som är grundläggande i den här branschen. Han har verkat i ett entreprenadföretag på olika positioner, förstår processen ordentligt och kan värdera olika risker respektive möjligheter. Sedan är det också frågan om hur Patrik är som person, att leda och få människor med sig. Det kändes på en gång att Patrik var rätt man, det känns naturligt med honom, säger Roger Andersson.

Patrik Toresäter tillträder som vd för Andersson Company Byggnads AB den 7 augusti.
– Jag känner mig nyfiken på att lära känna både företaget och de som jobbar där. Jag tror att man behöver jobba lite med att tydliggöra vad vi har för mål, och vilka strategier vi har för att nå de målen. Men jag vill bevara den starka kulturen och värderingarna som finns i bolaget, det är jätteviktigt, avslutar Patrik Toresäter.

För mer information kontakta gärna:
Roger Andersson, styrelseordförande, 0704-310781