Andersson Company utvecklar samarbetet med Magnolia Bostad och byggstartar Ursviks Torn i Sundbyberg

Andersson Company ska på uppdrag av Magnolia Bostad bygga 177 nyproducerade lägenheter, verksamhetslokaler och parkeringsgarage i Ursvik, Sundbyberg. Uppdraget utförs på totalentreprenad och är en fortsättning på ett samarbetsavtal mellan parterna. Produktionen påbörjas sommaren 2022.

Projektet Ursviks Torn blir ett landmärke i Ursviks västra delar och har föregåtts av högt ställda krav på gestaltning. Bebyggelsen i kvarteret varierar mellan 2–14 våningar. Lägenheterna har hög standard och utgörs av 1–4 rok med en genomsnittlig lägenhetsstorlek på 46 kvm. Projektet har stort fokus på hållbarhet och energieffektivitet och planeras att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

Ansvarig arkitekt har varit Lindberg Stenberg Arkitekter.

Efter ett mycket bra och konstruktivt samarbete med Magnolia Bostad under projektets första fas känns det nu väldigt bra att komma i gång med totalentreprenaden och genomförandet av projektet och ett fortsatt samarbete” säger Patrik Toresäter, VD på Andersson Company.

Det känns väldigt bra att tillsammans med Andersson Company nu komma i gång med Ursviks Torn. Vi är väldigt stolta över hur väl genomarbetat projektet är samt den fina gestaltningen. Magnolia Bostad har redan två projekt under produktion i området. Detta blir det tredje projektet och är såsom ett av de andra projekten sålt till CBRE Investment Management. Totalt har vi nu 757 bostäder under produktion i området varav 377 är sålda till CBRE Investment Management”, säger Björn Bergman Regionchef Öst Magnolia Bostad. 

För ytterligare information kontakta Patrik Toresäter, VD Andersson Company, +46 72 142 90 89, patrik.toresater@anderssoncompany.se