Allvarlig arbetsplatsolycka på Ursviks Torn

Uppdaterad 12 december 2023

Fem byggnadsarbetare omkom i gårdagens tragiska arbetsplatsolycka på vårt byggprojekt Ursviks Torn i Sundbyberg. Olyckan inträffade när en bygghiss rasade. Polis och räddningstjänst var snabbt på plats.

För oss på Andersson Company Byggnads är fokus nu på människorna. Våra tankar går till de drabbade, deras anhöriga och de byggnadsarbetare som befann sig på platsen.

Under gårdagen fanns krisstöd från kommunen på plats för all personal. Arbetet på platsen är tills vidare stoppat.

Vi vet i dagsläget inte vad som orsakat olyckan. En förundersökning är inledd och även Statens haverikommission utreder olyckan. Vi gör allt vi kan för att bistå de utredningarna, så att vi alla kan få svar på hur detta kunde hända.

De byggnadsarbetare som omkom var alla anställda hos underentreprenörer. Vi på Andersson Company Byggnads har inga egna anställda byggnadsarbetare, utan är huvudentreprenör. Som huvudentreprenör har vi ett huvudansvar för säkerheten på arbetsplatsen. Vi håller nu löpande kontakt med alla berörda underentreprenörer. I de kontakterna ligger fokus på att ta hand om anhöriga och anställda.