Poeten, Solna

Andersson Company har fått förtroendet av Alm Equity att bygga totalt 487 lägenheter i två olika projekt i det nya området Ingenting i Solna.

Att delta i utvecklingen av det nya området i den expansiva kommunen Solna är Andersson Companys största totalentreprenaduppdrag hittills.

Ett av projekten är Poeten, där 221 lägenheter byggs, främst 1:or, 2:or samt en mindre del 3:or. Bostäderna är tänkta för studerande eller unga vuxna, och husen har gemensamma faciliteter i form av café och gym. Fasaderna är av puts med inslag av tegel och husen består av fem till sex våningar ovan mark och har garage i två våningar. I bottenplanen byggs även lokaler tänkta att hyras ut till kommersiella aktörer.

Det nya området Ingenting, med bostäder och kontor, växer fram i den gamla Ingentingskogen, bakom postterminalen i Solna. Området samspelar med gamla kulturhistoriska byggnader, har nära till kommunikationer i form av både bussar och tunnelbana och nära till natur och vatten vid Pampas Marina och Karlbergskanalen.

Inflyttning i Poeten är planerad till oktober 2019.

Projektansvarig: Anders Eriksson, anders.eriksson[a)anderssoncompany.se, telefon 070-431 0784.

Läs mer på Alm Equitys hemsida.
Illustrationer: ALM Equity.

Webbkamera från bygget med 5 min uppdatering- klicka på bilden för högupplöst bild

Fakta

Projekt Poeten, Ingenting
Ort
 Solna
Beställare Alm Equity
Objektets art Lägenheter
Entreprenadform
 Totalentreprenad
Antal bostäder
 221 i Poeten
Arkitekt Brunnberg & Forshed
Boyta 8133 kvm
Byggtid 42 månader