Niklas Lingström ny arbetsledare på Andersson Company

En positiv nörd som brinner för att lära mer och utvecklas. Så beskriver han sig själv, Andersson Companys nya arbetsledare Niklas Lingström.

Han tyckte att Andersson Company var en intressant arbetsgivare eftersom organisationen är ganska platt.
– Känslan bland medarbetarna är att man jobbar tillsammans och att alla är lika viktiga. Det är ovanligt, eftersom byggbranschen ofta är ganska hierarkisk, säger han.

Niklas Lingströms titel är arbetsledare, men hans favoritord är lagledare. Engagemanget är påtagligt och han funderar alltid på vad som väntar runt hörnet. Vilka nya regler och byggtekniker kommer att påverka morgondagens byggen?
– Det kan handla om materialval eller fuktskydd, allt möjligt. Jag har alltid varit en problemlösare i alla mina tjänster, jag är ingen förvaltare. Jag måste ha uppförsbacke.

Han har erfarenhet både från byggbranschen och från logistikbranschen och tror att en allt viktigare förmåga som arbetsledare är att kunna vara pedagogisk och kommunikativ. Många underentreprenörer kommer från andra länder och det gäller att kunna prata med alla – med ord eller kroppsspråk. Och det är skapandet som är det roliga med byggbranschen. Att förvandla en arbetsplats till att bli någons hem.
– Det är så häftigt när man förstår att nu ska familjen Larsson flytta in, och att köpet av bostaden kanske är deras livs största affär. Då kan jag inte gå in med skorna längre. Det är respekt. I love it!